onsdag 2 juni 2010

Stenmuren är klar!

Hej på er!

Nu är stenmuren klar. Jippii!!! (På bilden som togs igår 18 tiden var projektet så här långt, vid 21 tiden var det färdigt). Ett delmål är nått!!! Jag och min man tycker att det blev snyggt och dessutom är det lättskött (vilket var ett krav då vi bestämde oss för muren). Cirka fyra ton natursten gick åt till muren som fortsätter hela vägen runt terrassen. Vill ni veta hur vi gjorde? Här kommer en kort beskrivning.


Som ni kan se är det grus längst under. Utanpå gruset har vi satt ett lager med stendamm eller macadam (som det också kallas).


Naturstenen har vi sedan placerat i stendammet, här är det viktigt att stenarna inte blir på olika nivå så att en sten sticker ut eller att en annan "drunknar" i betongen. När stenarna hittat sin plats, har vi strött över med betong (torrt) och sedan vattnat med trädgårdsslangen med en svag stråle.


Alfons njuter i solen.


Tilde somnade just och sover lugnt och skönt i sin säng (klockan är 20.00). Skall passa på och gå ut och måla trädgårdsmöblerna ett andra varv. Hoppas ni haft en bra dag!

Kram, Sofia

7 kommentarer:

 1. Vau, muren blev jättefin! Vi får komma o beundra den live nån dag. Alltid skönt att få ens någo projekt avklarat, man känner sig så duktig! O kanske möblerna också blev klara igår...?
  Kram till duktiga er,
  Sanna

  SvaraRadera
 2. Stenmuren blev verkligen snygg!
  Sköt om er!
  Kramar från familjen som älskar stenar ...

  SvaraRadera
 3. Hej Sanna och Johanna!

  Superskoj att ni tycker att muren blev fin!!! Det är så skönt att få ett projekt avklarat, och så är det ett stort plus när vi är nöjda med slutresultatet:)

  Möblerna är inte klara, det är ännu ett bord och en soffa som skall målas, men imorgon skall vi nog få det fixat.

  Stora kramen från Sofia

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också den blev hur snygg som helst! Fortsätter terrassen förresten kring hela huset?

  SvaraRadera
 5. Blev super fint! Kommer stenarnas naturliga färg att "slitas" fram småningom, eller blir de liksom betongfärgade? Lättskött är alltid plus!

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Terrassen är inte klar ännu men sedan när allt är färdigt (om kanske fyra fem år) då omger den huset från tre sidor. Längtar så att få allt färdigt!!!

  Vet faktiskt inte om betongen kommer att slitas bort och hur det sedan i sin tur inverkar på stenens färg. Gillar när det ser så där grått och lite dammigt ut :) Efter regn så ser muren helt annorlunda ut, då kommer stenarnas färg fram.

  Kram till er båda!

  Sofia

  SvaraRadera
 7. Spännande mur, verkligen! Och man kan säkert behandla muren om och om igen med lite betong med tiden om de slits på oönskat sätt. Men man går väl inte alls på den, så knappast slits den värst mycket då. Tänkte bara om det liksom var meningen att stenen snart kommer fram i sin egen färg eller inte.

  Det är så som jag också bara går och tänker.. att SEN när allt är färdigt. Man liksom bara ser framför sig hur man sen ska ha tid att njuta av allt. Men nog är det ju också en rolig process, men slitsamt.

  Ha det så bra! Jätte roligt att få följa med ert husprojekt så här!

  SvaraRadera