tisdag 22 juni 2010

Sommarmat!

Yoghurtbröd, som man kan baka på kvällen, låta jäsa över natten och grädda följande morgon. Skall provbaka det här brödet. Kan sätta in receptet senare.


Hej hallo!!!

Idag blir det ett litet "matinlägg". När det är sommar vill jag prova på nya lättlagade recept. Sallad med grillad kyckling och hallomi ost är min stora favorit. Rökt lax med nypotatis och dill är också jättegott! Men lite nya recept och ideér gör susen. I senaste lantliv MAT & VIN hittade jag inspiration till några smaskiga efterrätter, grillspett, dukningar och bröd. Bilderna är från Lantliv MAT & VIN nr 2.
Chokladmousse med jordgubbar och biskvier. Enligt receptet skall man själv göra moussen och tillsätta sauternesvin med biskvierna men jag har tänkt fuska. För mig blir det chokladmoussepulver som jag blandar med mjölk, havrekex och färska bär. Perfekt efterrätt för lata sommardagar!

Kycklingspett som är marinerade i olivolja, saffran, paprikapulver, vitlök och apelsinskal. Mums, skall provas (fast jag lämnar nog bort saffran - det har vi inte på landet... och inte i stan heller för den delen:)


Vacker dukning, där blommorna hålls på plats med hjälp av ett gulligt spänne.


Mozzarellasallad med grillade tomater, basilika, massor av oliver och olivolja. Mmmmm...medelhavsmat är nog bland det bästa som finns. Det här får bli dagens middag!

Om ni vill ha recepten så får ni maila mig på: sofiabrita@gmail.com.

Hoppas ni har en riktigt bra dag och samlar på sköna sommarminnen för nu är det sommar!

Kram, Sofia

2 kommentarer: